Агнець

Агнець

або Євангеліє від Шмяка, друга дитинства Ісуса Христа

В чотирьох Євангеліях період життя Христа від народження до початку пастирства описаний дуже і дуже слабо. Є якісь окремі сцени, але в цілому жоден з авторів не взяв на себе роботу пояснити звідки в Ісуса з’явились навики ходіння по воді, годування великих компаній малою кількістю їжі, відновлення зору у хворих і т.д.

Не говоря уже о том, что этот самый Матфей (если это его реальное имя) с великим тщанием описывает всю родословную Джоша вплоть до царя Давида, зато после рождения и появления трех мудрецов в вифлеемском хлеву о Джоше не слышно ничего вплоть до его тридцатилетия. До тридцатника! Как будто от яслей до нашего крещения Иоанном ничего не происходило. Х-хоссподи!

 

В цілому, такий ігнор можна зрозуміти і навіть виправдати: велика частина віруючих питань задавати не звикла: сказали, що так треба – значить треба. Воду, в основному, мутить опозиція: все їм потрібно пояснити і розжувати. А спитати нема в кого. Тому “нагорі”вирішили ситуацію виправити.

Як?

В Ісуса був друг дитинства. Звали його Шмяк. Він пройшов з Ісусом весь шлях пліч-о-пліч від початку і до самого кінця. От Шмяка і вирішили воскресити та в супроводі Ангела відправити на землю, щоб написати ще одне Євангеліє і заповнити пробіли.

Нас было пятнадцать… ладно, четырнадцать после того, как я повесил Иуду. Так почему же я? Джошуа меня учил не бояться, ибо он всегда будет со мной. Где же ты, друг мой? Зачем ты меня оставил?

Шикарна книга. Написана легко, з тонким і не дуже тонким гумором, численними відсиланнями до канонічних джерел і намаганням пояснити деякі вчинки біблейських персонажів. Треба сказати, що вдається це Крістоферу Муру інколи навіть краще, ніж канонічним писанням.

 

Вибирати якісь цитати надзвичайно важко, оскільки так можна скопіпастити мало не всю книгу.

Чесно.

І ще: Агнець – дуже добра книга. І, мабуть, дуже релігійна. Хоча, більшість ПГМ-нутих назве її в кращому випадку блюзнірською. Але то таке. Як казав Вольтер:

Бог — комедиант, играющий для публики, которая боится хохотать.

Почитайте. Дуже рекомендую.

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.